Meteen naar de inhoud

Hoi

Deze pagina is voor jou!

Als je dit leest is er waarschijnlijk thuis of op school wat aan de hand. Misschien zit je niet lekker in je vel of heb je veel ruzie met je ouders, broertjes of zusjes. Misschien heb je nare dingen meegemaakt waar je niet over wilt, kunt of durft te praten. Misschien loopt het niet op school bijvoorbeeld doordat je wordt gepest (misschien al jarenlang) en voel je je daar vreselijk ellendig door en ga je elke dag met lood in je schoenen naar school. Of je gaat niet meer naar school omdat je dat niet meer durft of het zó zat bent. Misschien heb je snel ruzie op school en heb je een kort lontje waardoor je vaak in de problemen komt met leeftijdgenoten en leerkrachten. Misschien heb je faalangst of een angststoornis waardoor je leven zo naar is dat je het allemaal niet meer ziet zitten. Of er is nog iets anders aan de hand wat ik niet heb genoemd, maar waardoor je leven niet zo loopt als jij zou willen.

Misschien heb je hulp of hulp gehad die niet of niet voldoende hielp. Misschien wil je geen hulp, ben je je vertrouwen in volwassenen kwijt of heb je helemaal geen zin in hulpverleningsgesprekken. Dan is een Topdogtraining iets voor jou.

Zo gaat het in z’n werk…..

Bij een Topdogtraining kom ik eerst een keer naar jou toe, gewoon thuis, of waar je woont. Ik vertel dan hoe een Topdogtraining gaat. Ik laat dan wat foto’s en materiaal zien en als jij en je ouders het zien zitten, kun je worden aangemeld. Topdog is “niet praten maar doen”. Dus geen eindeloze gesprekken maar lekker bezig. Is er iets wat je dwars zit mag je dat natuurlijk altijd vertellen. Tijdens de eerste bijeenkomst vindt de matching tussen jou en de hond plaats. Vervolgens formuleren we de probleemstelling en de doelstellingen; jij hebt hier een belangrijke stem in. Daarna gaat de echte Topdogtraining van start, 10 keer gaan we aan de slag met de hond en doen we andere dingen die allemaal met honden (en wolven!) te maken hebben. Halverwege vindt de tussentijdse evaluatie plaats en bekijken we hoe het nu gaat met je? Aan het eind evalueren we uitgebreid. We sluiten feestelijk af en je ontvangt je certificaat.

De meeste jongeren voelen zich een stuk beter na de Topdogtraining en dat heeft een positieve invloed op hun leven, thuis met hun ouders, maar ook op school en met hun vrienden. Of het lukt ze om vrienden te maken als ze die eerder niet hadden. Lijkt een Topdogtraining je iets? Zeg het dan thuis of op school en laat je ouders contact met me opnemen. Of stuur zelf een bericht via de contactpagina.